Четвер, 25.04.2024, 17:11
Вітаю Вас, Гость

12 березня був проведений відкритий урок викладачем вищої категорії Вакуленко Наталією Олексіївною  з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» в групі №21 за професією «Кухар, кондитер». Тема уроку «Чай: хімічний склад, харчова цінність, класифікація.  Правила заварювання і подачі чаю».

Урок проводився у формі навчальної конференції з метою вивчення нових оригінальних способів приготування і відпуску чаю, напоїв з чаю; формування вміння застосовувати набуті знання на практиці.

Учні заздалегідь готувалися до уроку. Зацікавленим учням пропонувалися на вибір теми для повідомлення або доповіді. Вони самі формували склад делегацій та керівника.

На уроці  виступили майже всі учні. На виступ кожної делегації  відводилося не більше 7-10 хвилин, після чого учасники конференції задавали доповідачам запитання, робили критичні зауваження та доповнення.

Наприкінці конференції викладач підводить підсумки, робить узагальнення, оцінює роботу доповідачів та найбільш активних, творчих учасників конференції.

Ефективність  конференції полягає у формуванні світогляду учнів, поглибленні та розширенні діапазону знань у даній галузі науки,  формуванні навичок самостійної роботи з літературою та її аналізу, умінні писати доповіді, публічно виступати перед своїми однолітками та старшими,  вихованні почуття відповідальності. Скачати: Розробка уроку