Четвер, 18.04.2024, 18:08
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2018 » Листопад » 27 » День пам’яті жертв Голодомору
 13:54 
День пам’яті жертв Голодомору

24 листопада - День пам’яті жертв Голодомору – щорічний національний пам’ятний день в Україні. Учні Професійно-технічного училища №50 м.Карлівка теж долучились до вшанування пам’яті мільйонів померлих від голоду  українців.  21 листопада в актовому залі відбувся урок пам'яті  «Голгофа  голодної  смерті», епіграфом якого стали слова:

                                                         Хай палає свіча…  Хай палає 

                                                         Поєднає вона  нас в цей час.

                                                         Хай сьогодні спогади лунають.

                                                          Пам'ять чиста, світла і велична,

                                                          Пісня й слово хай єднає нас…

На сцені під мерехтіння десятків свічок, запалених в честь померлих, народжених і ненароджених під час голоду 1932-33 років, звучали зворушливі пісні, проникливі вірші у натхненному виконанні учнів групи КК-11та виступу класного керівника,яка підготувала цей захід – Сазонової І.М. Вони налаштували всіх присутніх на відповідну атмосферу для перегляду відеоспогадів очевидців голодомору, архівних матеріалів того часу, які тривалий період не оприлюднювались.

Усі присутні на заході пропустили через своє серце біль від спогадів про найтяжче випробування, яке випало на долю українського народу-голодомор. Ця жахлива трагедія об'єднала всіх одним спогадом, одним сумом, а головне – однією надією,що це ніколи і ніде більше не повториться.

Логічним завершенням заходу була хвилина мовчання, під час якої усі присутні схилили голови у глибокій жалобі за всіма невинно убієнними голодомором 1932-1933 років.

  

  

 

 

 

Переглядів: 667 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: