Четвер, 25.04.2024, 13:25
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2018 » Листопад » 9 » ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ
 22:12 
ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Спочатку було Слово…
Крізь темряву і хаос

Воно, як вічне диво,
Над світом піднялось.
І стало Слово світлом
Посеред ночі й тьми.
У слові все розквітло,
Із слова вийшли ми.

Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи в неї народну душу.

З нагоди відзначення Дня української писемності, 9 листопада було проведено загальноучилищний захід «Спочатку було слово…». Учні групи ЕВ-32 розповіли про витоки української писемності та її становлення, акцентуючи увагу на важливості нашої рідної мови в сучасному житті. Усі присутні переглянули відеоматеріали про братів Кирила та Мефодія, Нестора Літописця. Особливо сподобався учням відеоролик «Цікаві факти про українську мову». Не обійшлося і без сумної ноти – згадки про сумні події, коли українська мова і писемність заборонялась.

Присутні захопливо слухали читців – Кирила Кірякіна, Олега Бондаренка, Олександра Гармаша , Олега Десятниченка, Максима Шпака, які декламували прекрасні вірші про українську мову та її роль у житті кожної людини і нації в цілому.

Свято рідної мови вдалося змістовним та цікавим. Учні училища ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.

Проведений захід сприяв розвитку в учнів національної гідності, а також вихованню любові та поваги до українських традицій, народної мудрості, до краси рідного слова.

Переглядів: 608 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: