П`ятниця, 19.04.2024, 16:52
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2018 » Грудень » 6 » День волонтера
 14:21 
День волонтера

Хто такі волонтери? Чим можуть займатися волонтери? Хто може бути волонтером? Саме на ці запитання намагалися відповісти учні, які брали участь у виховних заходах, приурочених Міжнародному дню волонтера.

1859 рік вважається роком виникнення волонтерства у світі. В Україні волонтерський рух зародився на початку 90-х років XX століття, він був закріплений на законодавчому рівні Постановою Кабінету Міністрів України  10 грудня 2003 р.,додатково було прийнято «Положення про волонтерську діяльність у сфері надання соціальних послуг».

Волонтери – це люди, що весь час займаються тим, що дбають про благо суспільства. Волонтерство базується на основі добровільності, співчутті, розумінні потреб оточуючих людей, повазі до кожного.

Учні груп КК-21, ЕВ-32, ШЛ-25 , ШЛ-15 взяли участь у перегляді та обговоренні  документального фільму про волонтерів -  наших сучасників, які допомогають бійцям на передовій.

У командному змаганні зустрілися учні  груп  КК-11 та ТВ-13. Надзвичайно цікаво було слухати  розповіді учнів про їхні добрі справи, про участь дітей у волонтерському русі :

Гей! Волонтери, ну-мо до справи,

Ваша потрібна опіка.

Хай милосердя в нашій державі

Стане престижним навіки.

Гей! Небайдужі, чуйними будьте,

Поряд нужденних багато,

Дуже важливо в свята і в будні

Серцем уміть відчувати.

Хай добро справжнє світом крокує,

Всі подала перешкоди.

  

  

 

 

 

  

 

Переглядів: 629 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: