Четвер, 28.03.2024, 21:58
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2018 » Січень » 21 » Методичний тиждень
 23:53 
Методичний тиждень

Вже стало традицією проведення методичного тижня під час зимових канікул, адже педагоги не задіяні в освітньому процесі. В цьому році він проходив під гаслом «До вершин вдосконалості педагога», з метою підвищення фахового рівня педагогічних працівників, поширення перспективного педагогічного досвіду, відпрацювання навичок готовності вчителів до впровадження в практику освітньої діяльності інноваційних технологій, демонстрування та обмін результатами відвідування міжнародних та всеукраїнських заходів, підвищення рівня самоосвіти педагогів, знань педагогічних інновацій через роботу ШПП, ознайомлення з результатами роботи вчителів, які атестуються, удосконалення педагогічної діяльності молодих спеціалістів. Протягом п’яти днів з 9 по 12 січня педагоги могли відвідати багато заходів.

Тиждень був спланований таким чином, що поєднував різні напрями роботи.

Розпочався тиждень педагогічною радою, на якій були підведені підсумки навчально-виробничої роботи І семестру. Також розглядалися питання «Здійснення громадського та патріотичного виховання на уроках суспільно-гуманітарної підготовки, формування національної самосвідомості учнів», з якими виступили викладачі суспільних предметів Касяненко О.М. та Ляшенко Г.І.

 

 

На інструктивно-методичній нараді, яка також була проведена першого дня, вивчався Закон про освіту. Ківшик А.І., заступник директора з НВР, звернула основну увагу на ключові питання Закону.

Цього ж дня практичний психолог працювала з педагогами-початківцями за темою «Підвищення мотивації педагогічних працівників до професійного зростання» - семінар-практикум.

 

Протягом другого дня проходило навчання у ШПП «Он-лайн сервіси в процесі навчання». Зацікавилися і плідно вивчали Google-додатки 15 педагогів.

Третій день був присвячений аналізу та результатам відвідування міжнародних та всеукраїнських освітніх заходів. Методист Шевченко А.І. ознайомила педагогічних працівників з Фестивалем освітнього лідерства, який проходив в університетів імені Бориса Драгоманова м.Київ у вересні 2017 року. Гаслом фестивалю був  «Яким повинен бути сучасний педагог».

Заступник директора з навчальної роботи Сердечна В.В. познайомила молодих педагогів з кейс-технологіями в освіті.

Два дні паралельно з усіма заходами працювала Школа педагогічного коучингу, третій модуль, з Олександром Тіщуком, Тут навчаються 11 педагогічних працівників.

 

Завершальними були методичний тренінг «Професійна мобільність педагога або чому треба вчитися і змінюватися все життя» та педагогічні читання. Методист Вакуленко Н.О. спілкувалася з молодими педагогами розважальними задачами, розв’язуванням педагогічних ситуацій, малюванням ідеального та неідеального педагога.

 

 

До педагогічних читань були залучені педагогічні працівники, які атестуються в 2018 році.

Тематика:

  • До 130-річчя з дня народження Антона Семеновича Макаренка
    • А.С.Макаренко та його роль в педагогічній діяльності
    • Основні положення педагогіки А.С.Макаренка
  • До 140-річчя з дня народження Григорія Григоровича Ващенка
    • Г.Г.Ващенко видатний український педагог
    • Погляди Г. Ващенка на українську освітньо-виховну систему
  • До 100-річчя з дня народження Василя Олександровича Сухомлинського
    • В.О.Сухомлинський – видатний український педагог
    • В.О.Сухомлинський. Сто порад учителеві
  • Ознайомлення педагогічних з документами міжнародної спільноти в галузі прав дитини
  • Методичні ідеї всесвітнього руху із соціальної та фінансової освіти дітей
  • Через навчання професії – до розвитку творчих якостей учнів
  • Формування творчого потенціалу учнів на уроках виробничого навчання

 

 

Цікаво і змістовно пролетіли чотири дні. Кожен педагог познайомився дізнався, удосконалив свої знання, адже самоосвіта для освітян це головне в їх роботі.

Переглядів: 787 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: