Середа, 24.04.2024, 13:39
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2021 » Квітень » 26 » Захист дітей під час карантину
 14:26 
Захист дітей під час карантину

17 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації оприлюднило онлайн-посібник «COVID-19. Поради з безпеки онлайн для батьків та опікунів». У ньому зосереджена інформація про найбільш актуальні проблеми віртуального життя дітей та способи їх вирішення.

«Під час карантину загрозу може становити не лише вірус, а й цілком безпечне, на перший погляд, перебування вдома. Адже діти і підлітки нестачу реального спілкування компенсують тривалішим використанням гаджетів. В той же час в їхньому онлайн-житті можуть відбуватися небезпечні події. Тому фізична присутність дитини поряд не повинна впливати на пильність дорослих членів родини. Мінцифра пропонує батькам глибше зануритись у питання захисту дітей онлайн та навчити їх правилам безпечного використання застосунків, соцмереж, ігор і веб-сайтів», — розповідає заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Актуальність посібника підтверджують і дані онлайн-опитування, проведеного наприкінці 2019 року. Як зазначає радник з питань захищеності в Інтернеті Віце прем’єр-міністра Міністра цифрової трансформації Анастасія Дьякова:

«Згідно з результатами опитування, не всі батьки та діти в Україні мають необхідні навички безпечного використання мережі Інтернет та знають, як реагувати та куди повідомляти про загрози. Крім того, різні покоління по-різному розуміють ризики віртуального світу. Так, 67 % дітей зазначили, що стикалися в Інтернеті з матеріалами, які їх засмутили. Тоді як лише 24 % батьків повідомили, що їхні діти стикались з проблемами в Інтернеті. 60% дітей ладні поскаржитися батькам на проблеми в Інтернеті, тоді як лише 15% батьків знають, як допомогти!»

Подолати невтішну статистику можливо, навчаючи своїх дітей грамоті Інтернет-спілкування та формуючи довірливі стосунки в родині. В онлайн-посібнику «COVID-19. Поради з безпеки онлайн для батьків та опікунів» пояснюється, як дізнатися більше про використання дитиною Інтернету, не порушуючи її особистий простір. Посібник навчить регулювати час дитини в онлайні, методам протидії перегляду небезпечних матеріалів, дезінформації, шахрайству, небезпечним контактам з метою сексуального насильства онлайн чи офлайн, а також захисту особистих даних та чимало іншого.

Регулярна ініціатива, небайдужість та обізнаність батьків з правилами спілкування в Інтернеті, зроблять дитину обачнішою в онлайні, допоможуть подолати психологічні перепони і бути відвертою з батьками в разі складних ситуацій.

Онлайн-посібник «COVID-19» перекладено та адаптовано Міністерством цифрової трансформації за участі освітнього проєкту #stop_sexтингМатеріали розроблені Уповноваженим Австралії з питань захищеності людини в Інтернеті .

Поради з безпеки онлайн для батьків та опікунів» доступний за посиланням: https://bit.ly/COVID-19_online-safety

Переглядів: 189 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: