Середа, 01.05.2024, 21:22
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2015 » Листопад » 17 » Методичний тиждень
 15:54 
Методичний тиждень

Відповідно до наказу № 64 від 12.10.2015 р. Навчально – методичного центру професійно-технічної освіти у Полтавській області в навчальному закладі з 09.11 по 13.11 2015 р. проведено методичний тиждень за темою «Використання інноваційних технологій при підготовці мобільного кваліфікованого робітника».

В рамках тижня організовано відвідування  відкритих уроків, під час яких педагогічні працівники прагнули  показати свою майстерність, продемонструвати вже опановані ними інтерактивні та інформаційно-комп’ютерні технології. Всі проведені заходи  стали свідченням зростання рівня викладання та педагогічної майстерності викладачів та майстрів виробничого навчання, показали прагнення до творчого пошуку та впровадження новітніх технологій.

9 листопада 2015 р.

Розпочався методичний тиждень з написання диктанту національної єдності. В написанні диктанту прийняли участь 60 учнів та 7 педагогічних працівників.

 

Цього ж дня викладач української мови та літератури Черевко І.В. провела виховний захід до Дня української писемності та мови для всіх учнів навчального закладу.

 

Заступник директора з НВР Ківшик А.І., методисти Воскобойнік Н.І. та Шевченко А.І. провели відкрите засідання методичної ради, де розглядалися питання роботи з обдарованими дітьми (методика проведення анкетування для виявлення обдарованих дітей, створення бази даних та плану роботи), про роль методичних комісій при атестації педагогічних працівників. Велику увагу звертали на взаємовідвідування уроків (складання графіка взаємовідвідування, вибір мети відвідування, критеріїв оцінювання уроку та методичних рекомендацій по проведенню аналізу уроку, заходу).

10 листопада 2015 р.

Майстер виробничого навчання Скобилко Н.В. (професія «Штукатур, лицювальник - плиточник») провела виставку роздаткового матеріалу з виробничого навчання. На виставці були представлені такі матеріали:

  • Папка «На допомогу учневі» (професія «Штукатур»);
  • Папка «На допомогу учневі» (професія «Лицювальник - плиточник»);
  • Словник-довідник будівельних професій;
  • Брошура для підготовки учнів до ДПА з предмету «Технологія штукатурних робіт»;
  • Інструкційно – технологічні картки ( професія «Штукатур»);
  • Інструкційно – технологічні картки ( професія «Лицювальник - плиточник»);
  • Опорні конспекти;
  • Практичні завдання до конкурсу фахової майстерності серед учнів з професії «Штукатур»;
  • Теоретичні завдання до конкурсу фахової майстерності серед учнів з професії «Лицювальник-плиточник»;
  • Щоденник учнівських досягнень(учні записують свої досягнення протягом навчального

Викладач спецдисциплін (професія «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних») Хміль А.К. провела відкритий урок з предмету «Бухгалтерський облік». Тема уроку: облік утримань з оплати праці. Мета: сформувати знання про нарахування зарплати при різних умовах оплати праці; розвивати вміння та практичні навички по нарахуванні зарплати.

Урок проведено на високому методичному рівні, мету уроку було досягнуто. Під час проведення використовувались мультимедійні пристрої та взаємонавчання за типом «рольова гра».

   

В цей ж день практичний психолог Чумак О.С. провела психолого – педагогічний семінар з педагогічними працівниками на тему «Соціальна адаптація». Познайомила присутніх з формами адаптації, як відбувається перехід в інше соціальне середовище, які бувають відхилення в поведінці та аномалії. Класним керівникам надані рекомендації по роботи з учнями,яким важко адаптуватися до нового навчального колективу

11 листопада 2015 р.

В рамках методичного тижня організовано та проведено виставку - продаж дрібно штучних виробів з дріжджового тіста, виготовлених учнями групи КК-21 під керівництвом майстрів в/н Терещенко Л.Л. та Коробки Т.Ю., зароблені кошти передані учневі групи ОК- 24 Стаховському І. на лікування.

 

У рамках реалізації науково-методичної проблеми навчального закладу проведено інструктивно – методичну нараду «Проектуємо успішний урок». Мета заходу: поширення та закріплення знань педагогів про основні компоненти уроку; ознайомлення з  практичним досвідом у щодо складання мети, визначення завдань, вибору форм, методів, прийомів і засобів навчання; конструювання моделі уроку.

12 листопада 2015 р.

В їдальні навчального закладу майстрами виробничого навчання з професії  «Кухар, кондитер» Терещенко Л.Л., Коробкою Т.Ю. проведено майстер - клас з приготування фондю, на якому присутніх ознайомили з історією виникнення фондю та його приготуванням: сирним і шоколадним. Терещенко Л.Л. продемонструвала приготування сирного фондю та його подачу, а Коробка Т.Ю. – шоколадного. Майстер-клас завершився дегустацією приготовленого фондю учнями та працівниками училища.

 

13 листопада 2015 р.

Викладач вищої категорії спец предметів з професії «Кухар, кондитер» Вакуленко Н.О. провела майстер-клас з приготування десерту «Гаряче морозиво», який включав в себе історію виникнення морозива та цікаві факти про нього, демонстрацію технологічного процесу приготування десерту та способи подачі гарячого морозива. Усі присутні з великим задоволенням дегустували незвичний десерт та залишилися задоволені від побаченого.

   

Проведено конкурс стіннівок «Моя країна Україна», де учні представили свої роботи . В конкурсі світлин «Кращий українець» участь приймали як дівчата, так і хлопці. Переможцем визнано Ляшенко Анастасію (учениця групи ОК-24).

Переглядів: 1279 | Додав: Адмін | Теги: Методичний тиждень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: