П`ятниця, 03.05.2024, 13:18
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2020 » Лютий » 25 » «НУ ЩО Б, ЗДАВАЛОСЯ, СЛОВА…»
 12:28 
«НУ ЩО Б, ЗДАВАЛОСЯ, СЛОВА…»

Рідна мово моя українська,
В світі гордо, натхненно звучи!
Волелюбна моя, материнська,
Мово рідна моя, не мовчи!

21 лютого вся Україна відзначала Міжнародний день рідної мови. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

24 лютого до відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилися учні груп КК-11 та КК-31. Викладачем Порубльовою І.М. для них було проведено позакласний захід «Ну що б, здавалося, слова…». Присутні дізналися про історію виникнення свята, згадали митців художнього слова, які вплинули на становлення і розвиток нашої мови, переглянули цікаві відеоматеріали. Щиро й натхненно звучали поезії про українську мову у виконанні Вікторії Діденко, Ангеліни Гонтар та Дарини Ковалюк. Учні мали можливість продемонструвати свою ерудицію та кмітливість під час мовної вікторини.

Сьогодні ми є свідками відродження нашої мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова у закладах освіти, засобах масової інформації, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, здобувачі освіти виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

Тож шануймо і любімо рідну мову, піклуймося про неї, захищаймо, розкриваймо для себе її велич та могутню силу. Збережімо нашу мову в усій чудовій красі для себе і наших нащадків!

Переглядів: 266 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: