Неділя, 05.05.2024, 14:23
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2019 » Березень » 25 » ТИЖДЕНЬ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
 10:52 
ТИЖДЕНЬ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

                                                            «Є тільки один спосіб

                                                             стати культурною людиною – читання»

                                                                                                       Андре  Моруа

З метою підвищення інтересу учнів училища до найкращих здобутків зарубіжної літератури, збагачення їх знаннями про кращі  твори та видатних майстрів художнього слова, виховання поваги до літературних та культурних традицій народів світу з 19. 03.2019р.  по 22.03.2019р.  викладачем  Порубльовою І.М.  було проведено тиждень зарубіжної літератури.

Протягом п’яти днів   учні училища стали учасниками  ряду   цікавих та змістовних заходів, у ході яких дізналися багато цікавого про життя і творчість зарубіжних письменників, збагатилися новими  знаннями про кращі твори світової літератури, переглянули новинки художньої прози та поезії. Протягом тижня  вони  демонстрували творчі здібності, ерудицію, акторську майстерність, брали участь у віртуальних екскурсіях, інформаційних хвилинках, диспутах, літературних іграх, вікторинах.

Учні училища завзято допомагали викладачу добирати матеріали та оформляти стіннівки « Тиждень зарубіжної літератури», «Твори Т.Шевченка в іншомовних перекладах», а також інформаційних бюлетенів ««Літературний вісник», «Книги - ювіляри 2019 року», «Письменники - ювіляри 2019 року».

Усі бажаючі мали змогу повправлятися у розгадуванні різноманітних головоломок, кросвордів, ребусів, літературних анаграм. Учні груп  КК- 21, ТВ-13, ТВ-23  та ЕВ-32 продемонстрували високий рівень ерудиції  під час  проведення «Літературного рингу».

У ході  диспуту «Книга чи комп’ютер?»  учні груп ЕВ-12, ТВ-13 та ОК-24  з неабияким запалом  обговорювали   дану проблему. Опоненти наводили  багато різних аргументів  про переваги  книги та комп’ютера, врешті-решт  зробивши  висновок, що «книга + комп’ютер = знання!»

Учениці групи КК – 11  Дзюбич Надія, Кір’янова  Дар’я та Юхно Ірина   провели  для учнів інших груп інформаційні хвилинки «Цікаві факти про зарубіжних письменників та знаменитих літературних героїв»

Учні групи ЕВ-12  та ЕВ-32 дізналися багато цікавого під час ««Мандрівки літературними епохами».  А ще до уваги  всіх бажаючих було запропоновано «Музичний калейдоскоп» («Поезіі літературних класиків, покладені на музику)»     

Предметний тиждень став  для учнів  джерелом різноманітних художніх вражень – читацьких, театральних, музичних. Проведені заходи розширили дитячий кругозір, відкрили шанувальникам художнього слова  нові літературні таємниці.

 

 

  

 

  

Переглядів: 673 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: