Четвер, 02.05.2024, 03:24
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2016 » Грудень » 9 » Всеукраїнський тиждень права
 19:22 
Всеукраїнський тиждень права

В Україні щороку на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року Загальної декларації прав людини проводиться Всеукраїнський тиждень права.

Загальна декларація вперше в історії визначила коло основних прав і свобод людини. Крім основних прав, декларація докладно перелічує політичні, громадянські права і свободи людини, а також права в економічній, соціальній і культурній сферах. На цьому документі ґрунтується значна кількість міжнародних договорів з прав людини, які мають обов’язковий характер та є частиною національного законодавства України.

Вперше Всеукраїнський тиждень права було проведено у 2008 році з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Ініціатором проекту стала Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України. Тоді ж ініціативу молодого покоління правників підтримав Президент України, видавши Указ від 8 гру дня 2008 року № 1149 «Про Всеукраїнський тиждень права».

Цього року Тиждень права проводиться з 5 по 9 грудня, відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 627-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права», наказу Міністерства юстиції України від 30 вересня 2016 року № 1170/7 «Про затвердження плану заходів Міністерства юстиції України з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права» та затвердженого плану заходів Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Відкриття Всеукраїнського тижня права відбулося у актовій залі ПТУ №50 м. Карлівка. У заході взяв участь начальник відділу Карлівське бюро правової допомоги Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Юрій Ночовний, педагогічний колектив та учні училища.

Всеукраїнський тиждень права має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правової освіти та правової культури громадян, а також створення сильної демократичної та правової держави.

Нагадуємо, що кожен, хто потребує безоплатної правової допомоги, доступу до он­лайн сервісів Мін’юсту може завітати до бюро правової допомоги за адресою: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54 А, тел. 2-63-10.

     

Переглядів: 643 | Додав: Адмін | Теги: всеукраїнський тиждень права | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: