Середа, 08.05.2024, 00:40
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2016 » Червень » 28 » Заключне засідання обласної Школи ППД
 14:58 
Заключне засідання обласної Школи ППД

23 червня відбулося заключне засідання обласної Школи передового педагогічного досвіду за темою: "Розвиток професійної компетентності педагогічних працівників ПТНЗ в умовах ринкової економіки: коучинговий підхід" за участю методистів ПТНЗ області та методиста НМЦ ПТО в Полтавській області Новака О.К. На засіданні керівник школи Ківшик А.І. представила матеріал "Коучинг в профтехосвіті: з досвіду роботи професійно-технічного училища № 50 м.Карлівка" та надала інформацію те, що 17-18 травня 2016 року в смт. Східниця Львівської області Міжнародною благодійною організацією «Лідер якості» спільно з Національним педагогічним університетом імені М. П. Драгоманова, Школою професійного коучингу Master Coach Ukraine, Клубом професійних коучів України було проведено ІІ Міжнародний графічно-інформаційний форум присвячений пам’яті доктора педагогічних наук, професора Маргарити Федорівни Юсупової.

У роботі Форуму взяли участь представники всіх ланок освіти в Україні: середня, професійно-технічна, вища, які розглядали питання графічної підготовки молоді в Україні, пропонували свої ідеї, ділилися практичним досвідом. Піднімали «болюче» питання про роль креслення, як предмета у загальноосвітній школі взагалі. У рамках Форуму були проведені Інтенсив з педагогічного коучингу «Ін-новаці-Я» Черновою Т. Ю., співавтором курсу «Педагогічний коучинг», кандидатом педагогічних наук, професійним коучем; майстер-клас з Ментального карвінгу Семеновою Н. А., золотим призером чемпіонату світу з карвінгу 2014 року. Буктрейлер на тему «Історії, що змінюють світ», створений за авторською технологією Спіріної Т. М. презентувала Ківшик А. І. заступник директора з навчально-виробничої роботи професійно-технічного училища № 50 м. Карлівка створений за результатами інфографічної роботи Школи освітнього коучингу, що вже п’ятий рік діє в навчальному закладі.

Наступним етапом роботи ШППД були творчі звіти методистів ПТНЗ щодо впровадження коучингу у навчально-виховний процес свого закладу. Завершилася робота "круглим столом", на якому обговорили перспективи розвитку, проблеми впровадження коуч-інструментів у профтехосвіту Полтавської області. Позитивним висновком є те, що учасники ШППД відмітили, що це одна із найякісніших та найрезультативних шкіл ППД області, які проводилися останнім часом для методистів училищ та те, що майбутнє в сучасній профтехосвіті у коучинговому підході, у використанні коучингових інструментів на уроках, як теоретичного, так і виробничого навчання, проведенні інструктивно-методичних нарад, пеадгогічних рад та батьківських зборів. 

Новак О.К. висловив подяку адміністрації навчального закладу за якісну організацію та проведення ШППД і вручив грамоти та подяки педагогам, які ділилися своїм досвідом під час чотирьох засідань: Ківшик А.І., Черевко І.В., Пікалова І.М., Костєва Н.М., Скобилко Н.М., Ляшенко Г.І., Вакуленко Н.О., а учасникам-методистам ПТНЗ області були вручені сертифікати.

 
          
Переглядів: 935 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: