Субота, 27.04.2024, 10:27
Вітаю Вас, Гость
> Головна » 2019 » Вересень » 17 » Івану Котляревському – 250
 14:34 
Івану Котляревському – 250

Іван Петрович Котляревський – відомий український  письменник, поет, драматург та засновник нової української літератури. Наш земляк довів, що українська мова є літературною. Так, більш ніж 200 років тому завдяки літературному подвигу Івана Котляревського всі філологи світу дізналися і визнали українську мову.

9 вересня виповнилося 250 років з дня народження Івана Котляревського. Про життєвий шлях письменника говорили на годині спілкування учні   групи ШЛ-25. Віртуальна екскурсія до музею – садиби у Полтаві, де народився  й помер Іван Петрович, змусила учнів задуматись над можливістю поїздки до музею.

Учні групи КК -21 жваво обговорювали страви, назви яких зустрічаються у безсмертній «Енеїді». Майбутніх кухарів зацікавило приготування їжі, яка вийшла з повсякденного вжитку, але була популярною в минулому столітті. Захід «Особливості української національної кухні у «Енеїді» І.Котляревського» підготувала та провела І.В.Черевко. Метою круглого столу було теоретичне ознайомлення учасників освітнього процесу із традиційними стравами минувшини, а практично учні створюватимуть свої кулінарні шедеври на виробничому навчанні разом з майстрами.

Повнометражний анімаційний фільм за мотивами однойменної поеми Івана Котляревського «Енеїда» переглянули учні групи ТВ-13. Під час перегляду згадували персонажів та їх вчинки.

 Щирі посмішки та приємні враження справив на учнів групи ОК-14 український комедійний фільм за мотивами однойменного водевілю Івана Котляревського «Москаль – чарівник». Для багатьох присутніх цей фільм став відкриттям .

Учні групи ОК-24 познайомились з першим українським звуковим фільмом «Наталка Полтавка».

Переглядів: 443 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: